Indickou specialitu jsem dneska vařit neplánovala (když jsem ji nedělala ještě nikdy, viď), ale měla jsem mleté hovězí (železná zásoba z mrazáku:-), málo času a nepravou boloňskou se mi dělat nechtělo (byla v poslední době docela často :-).. Tak jsem náhodou narazila na tento recept, lehký a velice chutný!! Takže ještě pěkně za tepla ho tu sdílím :-).
Příprava: nula nula nic a vaření cca 40 minut. (z toho 20 minut se to za drobného promíchávání vaří v podstatě samo:-)
Suroviny
Olivový olej
500g hovězího mletého stačí i 250g
1 cibule
2 stroužky česneku
1 velká brambora - nakrájet na malé kousky
2 mrkve - nakrájet na malé kousky
kousek nastrouhaného zázvoru
2 lžičky jemného curry (je lepší dát palivého, ale dělala jsem to baby friendly)
1 lžíce kečupu
500 ml vývaru - hovězí vývar, stačí asi zeleninový
Lžíce měkkého sýra/ philadelphie a půl sklenice smetany
Hovězí se osmaží na oleji, lehce osolí a opepří, poté se dá na chvíli stranou. Na horké pánvi se pokračuje ve smažení cibule, česneku, zázvoru, po několika minutách se přihodí brambora a mrkev, curry koření, trochu soli, a ještě chvilku se smaží. Poté se zalije vývarem a přidá se zpátky to hovězí a mírně se vaří cca 20 minut. Na závěr jsem dala philadelphii a smetanu pro zjemnění chuti a ještě chvilku povařila. Podávala jsem s rýží.
Opravdu chutný oběd! A hlavně konečně nějaké, jakože exotické jídlo v naší domácnosti:-)).
Na recept jsem narazila na googfood.co.uk a lehce jsem ho poupravila s tou smetanou a měkkým sýrem.
Comments
Post a Comment