Rychlý pečený dortík s drobenkou na tisíc a jeden způsob..

Úderem nového roku se všude rozjede vlna předsevzetí a motivačních esejí, jak a lépe naložit s rokem nadcházejícím. Samozřejmě mě tato také zasáhla, ale co mě zasáhlo ještě, byla chuť na sladké! Abych pekla každý den vánoční cukroví a perníčky, tak na to kuráž opravdu nemám, ale objevila jsem tip na dezert, který nezabere přípravou více jak 10 minut a s pečením ho máte hotový za půl hoďky! A podává se teplý, takže pro zimní - dlouhá - odpoledne, jako stvořený! ;)..

Ingredience do základu:

Drobenka:

  • Hrubá mouka - v Anglii máme jenom hladkou, ale míchám ji se špaldovou - nebo použiji jen wholemeal
  • Třtinový cukr - nebo jakýko-li lehce krystalový - já považuji za zdravější vždy nějaký ten nahnědlý, ale kdo ví, že?
  • Máslo

- klasické vypracování drobenky - samozřejmě se mi pořádně povedla, až na několikátý pokus

Samotná výplň
Na kostky nakrájené jablko
A k tomu, co dům dál
 - rebarbora - to byl můj první pokus, ale věřím, že ji doma asi každý nemá - běžně
- maliny, ostružiny, rybíz - použila jsem mražené s MandS a bylo to dokonalé
- oříšky všeho druhu, hrozinky, skořice
A trochu zalít medem nebo javorovým sirupem - podle chuti

Posypeme drobenkou a dáme zapéct - ideál 20 minut na 200-220.


Comments