Úderem nového roku se všude rozjede vlna předsevzetí a motivačních esejí, jak a lépe naložit s rokem nadcházejícím. Samozřejmě mě tato také zasáhla, ale co mě zasáhlo ještě, byla chuť na sladké! Abych pekla každý den vánoční cukroví a perníčky, tak na to kuráž opravdu nemám, ale objevila jsem tip na dezert, který nezabere přípravou více jak 10 minut a s pečením ho máte hotový za půl hoďky! A podává se teplý, takže pro zimní - dlouhá - odpoledne, jako stvořený! ;)..
Ingredience do základu:
Drobenka:
- klasické vypracování drobenky - samozřejmě se mi pořádně povedla, až na několikátý pokus
Samotná výplň
Na kostky nakrájené jablko
A k tomu, co dům dál
- rebarbora - to byl můj první pokus, ale věřím, že ji doma asi každý nemá - běžně
- maliny, ostružiny, rybíz - použila jsem mražené s MandS a bylo to dokonalé
- oříšky všeho druhu, hrozinky, skořice
A trochu zalít medem nebo javorovým sirupem - podle chuti
Posypeme drobenkou a dáme zapéct - ideál 20 minut na 200-220.
Ingredience do základu:
Drobenka:
- Hrubá mouka - v Anglii máme jenom hladkou, ale míchám ji se špaldovou - nebo použiji jen wholemeal
- Třtinový cukr - nebo jakýko-li lehce krystalový - já považuji za zdravější vždy nějaký ten nahnědlý, ale kdo ví, že?
- Máslo
- klasické vypracování drobenky - samozřejmě se mi pořádně povedla, až na několikátý pokus
Samotná výplň
Na kostky nakrájené jablko
A k tomu, co dům dál
- rebarbora - to byl můj první pokus, ale věřím, že ji doma asi každý nemá - běžně
- maliny, ostružiny, rybíz - použila jsem mražené s MandS a bylo to dokonalé
- oříšky všeho druhu, hrozinky, skořice
A trochu zalít medem nebo javorovým sirupem - podle chuti
Posypeme drobenkou a dáme zapéct - ideál 20 minut na 200-220.
Comments
Post a Comment