Pečená krůtí prsa s "jacket" bramborama


Tento recept splňuje vše, co považuji za důležité! Rychlost, jednoduchost a chutnost!! A úplně nezdravé to také nebude :-)..
Příprava zabere 10 minut, nic se neškrabe, nekrájí a vše se peče v na jednom pekáči cca hodinu v troubě na 200°C - samo ;).

Suroviny na 4 porce:
Krůtí prsa  - 4 ks (lze vyměnit za jiná samozřejmě - kuřecí by taky jistě šly)
Alobal
Pečící papír
Na marinádu: Balsamico, olivový olej, oregáno, rozmarýn, pepř, sůl, česnek v prášku, paprika, sůl.

Koření si můžete nějaké přidat nebo ubrat, já neměla rozmarýn, ale určitě by mu to na krůtě také slušelo, taky by bylo fajn, mít nějaké čerstvé koření, to jsem taky neměla a beztak to chutnalo skvěle

  • TIP zkušené třicítky: Abych se nezdržovala s mytím nějaké další misky, tak maso natírám a kořením "cukruji" již na alobalu, na který jsem si naskládala maso tak, abych ten alobal pak zavřela a vytvořila se taková vana - ze které neuteče "omáčka" na pečící papír, kde budou brambory

Slanina - do slaniny lehce zabalte ty prsa - nijak je neklepejte, ani nekrájejte, jsou lepší trochu vyšší



Brambory - 4 ks - vetší- můžou se péct v kuse, aby to byly pravé jacket potatoes - ale to jsem usoudila, že by se peklo příliš dlouho, tak jsem je rozpůlila a těsně před vložením do trouby jsem je ještě raději rozpůlila - ty půlky. Pokládala jsem je na pečící papír vedle, pokapala olejem a oreganem ( to u nás teď dost frčí - mám nějakou směs s rajčaty (sušenými) z Azor a super!
Zbytek slaniny - rozkrájené na kousky dají bramborám super příchuť

Chive dip - nebo-li pažitková kyselá smetana - s tou se to servíruje!
Nějaká lehká čerstvá zelenina

Chuťově geniální! Nezapomeňte na ten dip k bramborám i masu. (Já na fotce zapomněla :-)


Comments