Dýňová bábovka


Snadno a rychle. Moje kuchařské krédo, kterého se držím od  svých kulinářských prvopočátků. Tahle bábovka je jeho zářným příkladem. Spojila jsem recept na nejjednodušší, ale za nás velmi povedenou bábovku a přidala jsem k ní najemno nastrouhanou dýni. A olalala - dýňová bábovka je na světě.

Suroviny a postup:

2 hrnky mouky (zde nechávám prostor pro fantazii a větsinou použiju tu, kterou doma mám - hrnek hladký nebo polohrubý, špaldový - co dům dá) - zatim výběr mouky neměl vliv na kvalitu výrobku :-)

kypřicí prášek

citronová kůra nebo vanilkový cukr/likér - střídám podle nálady (jednou jsem ji omylem upekla i bez normálního cukru, jen s vanilkovým a taky se snědla :-)

hrnek cukru (hnědý/bílý) - dávám spíš 3/4 hrnku

hrnek mléka

půl hrnku oleje

2 vejce velikosti L

250-300g najemno nastrouhané dýně


Suché věci smíchám, přidám mokré a nakonec dýni. Peču na 180 cca 45 min. Máme rádi dost vypečenou, tak někdy i déle. 

Bábovka je velmi kyprá a chutná fantasticky. A i přes drobné vady na kráse v podobě nepovedeného vyklopení,.se u nás tedy déle než 24 hodin, neohřeje :-). 

Comments