Snadno a rychle. Moje kuchařské krédo, kterého se držím od svých kulinářských prvopočátků. Tahle bábovka je jeho zářným příkladem. Spojila jsem recept na nejjednodušší, ale za nás velmi povedenou bábovku a přidala jsem k ní najemno nastrouhanou dýni. A olalala - dýňová bábovka je na světě.
Suroviny a postup:
2 hrnky mouky (zde nechávám prostor pro fantazii a větsinou použiju tu, kterou doma mám - hrnek hladký nebo polohrubý, špaldový - co dům dá) - zatim výběr mouky neměl vliv na kvalitu výrobku :-)
kypřicí prášek
citronová kůra nebo vanilkový cukr/likér - střídám podle nálady (jednou jsem ji omylem upekla i bez normálního cukru, jen s vanilkovým a taky se snědla :-)
hrnek cukru (hnědý/bílý) - dávám spíš 3/4 hrnku
hrnek mléka
půl hrnku oleje
2 vejce velikosti L
250-300g najemno nastrouhané dýně
Suché věci smíchám, přidám mokré a nakonec dýni. Peču na 180 cca 45 min. Máme rádi dost vypečenou, tak někdy i déle.
Bábovka je velmi kyprá a chutná fantasticky. A i přes drobné vady na kráse v podobě nepovedeného vyklopení,.se u nás tedy déle než 24 hodin, neohřeje :-).
Comments
Post a Comment